6 Ocak 2014 Pazartesi

Sosyete Mantısı



Malzemeler (12 adet börek için)

İç Harcı için;
  • 300 Gr. Orta Yağlı Kıyma
  • 1 Orta Boy Soğan
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 8-10 Dal Maydanoz
  • Tuz - Karabiber
3 Adet Yufka

Yapılışı
  •  Kıymayı önce suyunu salıp çekene kadar kavurun sıvı yağ ekleyip soğanı yemeklik oldukça küçük) doğrayın ve kıymayla birlikte hafifçe sararana kadar kavurun. salçayı, tuz ve karabiberi ekleyin ve arada arıştırarak 3-4 dk. kavurun. Altını kapatın ve doğradığınız maydanozları ekleyin. Soğumaya bırakın.
  • Bir kaseye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 - 1,5 çay bardağı kadar su ile yağlı su hazırlayın.
  • Bir yufkayı dörde bölün. Yufkayı yağlı su serperek ıslatın, bir buçuk yemek kaşığı kadar harcı minik minik noktalar halinde serpin.
  • Yufkanın geniş tarafından başlayarak, uçlarını içe kıvırmadan, sigara böreği sarar gibi sarın. İçe doğru rulo yaparak, gül şekli verin. Bir ucunuda altına gizleyerek, pişerken açılmamalarını sağlayın.
  • Üzerlerine sadece yağlı su sürün ve 170 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, 25-30 dk. üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkar çıkmaz üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos yapıp servis edin.
  • Salçalı sos önerim de şu şekilde :Yarım yemek kaşığı tereyağ bir miktar sıvı yağ ile eritin.Yarım kaşık biber salçası yarım kaşık domates salçası ile karıştırıp içerisine biraz da et suyu katarsanız harika bir sos elde edersiniz.
  •  Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...