1 Mart 2012 Perşembe

Muhallebili Nescafeli Kek


Kek için
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Keki ıslatmak için
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
Yarım su bardağı toz şeker

Muhallebi için
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
50 gr. margarin
1 paket kremşanti

Kek için yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra sırasıyla diğer malzemeler koyulur karıştırılarak yağlanmış kalıba dökülür ve 160 derecede pişirilir.

Şerbet için, tüm malzemeler karıştırılır, kaynatılmadan kekin üzerine dökülür. (şerbeti dökmeden önce keki 5-10 dk havalandırın ki hamurlaşmasın.

Muhallebi için, margarin ve kremşanti hariç diğer malzemeler karıştırılarak muhallebi pişirilir. Ocak kapatılmaya yakın margarin ialeve edilir. Margarin eriyince ateş kapatılır ve muhallebinin ılınması beklenir. Ilınan muhallebinin içine kremşanti ilave edilip mikser ile 10 dk. karıştırılır. Daha sonra muhallebimiz kekin üzerine dökülür ve istenilen malzemeyle süslenir. Oda ısısına gelen tatlımızı buzdolabına kaldırıp en az 3 saat soğumasını bekliyoruz.

AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. Arkadaşım ellerine sağlık harikalar yaratıyorsun,nerdennnn nerye:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim melekcim,valla ben hep burdaydım :)

      Sil

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...