29 Şubat 2012 Çarşamba

Fellah Köftesi

Çiğköftelik           Bulgur2 su bardağı
Kimyon1 tatlı kaşığı
Pul biber1 tatlı kaşığı

Domates+ Biber
salçası
1 yemek kaşığı

Tuz
2 tatlı kaşığı
Su6 su bardağı
Un1/2 su bardağı
Yumurta akı1 yumurta akı

Sosu İçin;
Zeytinyağı8 yemek kaşığı
Sarımsak5 diş
Biber Salçası1 yemek kaşığı
Domates1 orta boy
Tuz1 tatlı kaşığı
Maydonoz 1/2 demet       

Bulgur geniş ve derin bir kaba konur,üzerine ,kimyon,pulbiber,salçalar ve 1 tatlı kaşığı tuz atılarak 1,5 su bardağı kaynamış su ile ıslatılıp 10 dakika kadar bekletilir.Yumuşayınca iyice yoğrulur.Un ve Yumurta akı ilave edilir,ele çok az soğuk su alınarak(ara sıra)ya da el soğuk suya ara ara batırılarak elastik bir yapı oluncaya kadar yoğrulur.Fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve ortası işaret parmağı ile hafif bastırılır.Dört buçuk su bardağı su kaynatılır,kalan tuz ve köfteler atılır.Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirilir.Servis tabağına alınır.Zeyinyağı, ezilmiş sarımsakla kavrulur.Biber salçası,rendelenmiş domates,tuz ilave edilerek karıştırılır ve köftelerin üzeirne dökülür.Yıkanmış,ayıklanmış ve ince kıyılmış maydanozla süslenir.Turp,domates ve yeşil biber ile servsi yapılır
















                                                                                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...