Çiğköftelik Bulgur | 2 su bardağı | |
Kimyon | 1 tatlı kaşığı | |
Pul biber | 1 tatlı kaşığı | |
Domates+ Biber salçası | 1 yemek kaşığı | |
Tuz | 2 tatlı kaşığı | |
Su | 6 su bardağı | |
Un | 1/2 su bardağı | |
Yumurta akı | 1 yumurta akı | |
Sosu İçin; | ||
Zeytinyağı | 8 yemek kaşığı | |
Sarımsak | 5 diş | |
Biber Salçası | 1 yemek kaşığı | |
Domates | 1 orta boy | |
Tuz | 1 tatlı kaşığı | |
Maydonoz 1/2 demet Bulgur geniş ve derin bir kaba konur,üzerine ,kimyon,pulbiber,salçalar ve 1 tatlı kaşığı tuz atılarak 1,5 su bardağı kaynamış su ile ıslatılıp 10 dakika kadar bekletilir.Yumuşayınca iyice yoğrulur.Un ve Yumurta akı ilave edilir,ele çok az soğuk su alınarak(ara sıra)ya da el soğuk suya ara ara batırılarak elastik bir yapı oluncaya kadar yoğrulur.Fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve ortası işaret parmağı ile hafif bastırılır.Dört buçuk su bardağı su kaynatılır,kalan tuz ve köfteler atılır.Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirilir.Servis tabağına alınır.Zeyinyağı, ezilmiş sarımsakla kavrulur.Biber salçası,rendelenmiş domates,tuz ilave edilerek karıştırılır ve köftelerin üzeirne dökülür.Yıkanmış,ayıklanmış ve ince kıyılmış maydanozla süslenir.Turp,domates ve yeşil biber ile servsi yapılır |
29 Şubat 2012 Çarşamba
Fellah Köftesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder