8 Mart 2012 Perşembe

Kremalı Mantarlı Fırın Makarna


Malzemeler:
1 paket kalem(penne) makarna (ben pastavilla penne rigate kalem tercih ediyorum)
400gr mantar
3 domates
Yarım çay bardağı Sıvı yağ
1 büyük soğan
yarım yemek kaşığı salça
3-4 yeşil biber
1 paket krema
üzerini kaplayacak kadar kaşar rendesi
tuz,baharatlar(k.biber,pulbiber,tozkırmızı biber)

Yapılışı:

Bu çok lezzetli fırın makarna için öncelikli olarak iç harcını hazırlıyoruz.Makarnanın suyu ayrı bir tencerede kaynarken, ince ince doğradığımız soğanlarımızı sıvı yağda kavuruyoruz sonra üzerine dikine tek bıçak darbesi ile dilimlediğimiz mantarları ekliyoruz mantarlar suyunu salıp çekince küp küp doğradığımız domatesi ve ince doğradığımız biberleri ekliyoruz yarım yemek kaşığı salçayı,tuz ve baharatları da ekledikten sonra bir paket kremamızın 3/4'ünü bu karışıma ekliyoruz ve 1-2 dk kavurup altını kapatıyoruz. Bu sırada makarnamızı önceden hazırlayıp bekletmiyoruz ki birbirlerine yapışmasınlar.Kaynayan suya biraz sıvı yağ ve tuz atıp makarnamızı ekliyoruz.Makarnalar hamurlaşıp çok pişmeden süzüp köşeli bir borcam veya tepsiye yarısı boşaltıyoruz.Yarısını koyduğumuz makarnaların üzerine daha önceden hazırladığımız mantarlı karışımı eşit şekilde her yerine yayıyoruz ve üzerine kalan makarnaları ekliyoruz makarnaları koyduktan sonra daha önce yarısını kullandığımız kremanın diğer yarısını makarnanın üzerine gezdirip üzerini bol rendelenmiş kaşarla doldurup, 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Parmaklarımızı yemeden dikkatli bir şekilde midemize indiriyoruz :)

AFİYET OLSUN

1 yorum:

  1. Nedense böyle bir siteyi ve yemeklerinizi görünce (eğer evli iseniz) eşinizin ve dostlarınızın, akrabalarınızın ne kadar şanslı olduğunu düşündüm.. :) ellerinize ve emeğinize sağlık.. :)

    YanıtlaSil

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...