6 Mart 2012 Salı

Zeytinyağlı biber dolması

Çok çeşitli dolma tarifleri mevcut ancak ben en sevdiğim halini paylaşacağım sizlerle yani fıstıksız,üzümsüz,klasik tariften farklı bir şekilde..

Malzemeler:
  • 8 adet orta boy dolmalık biber
  • 2 adet büyük domates - birisi kapak olarak kullanılacak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 sivribiber
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme dolu kuru nane
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası(buçuk kısmı harcın içine,1 yemek kaşığı eklenecek suya)
  • Sıvı yağ
  • Tuz,karabiber,pulbiber,yenibahar
  • Yapılışı:

    Bir su bardağı pirinci yıkayıp karıştırma kabımıza alıyoruz üzerine küçük küpler halinde doğradığımız domatesi,ince ince doğranmış sivri biberleri ve yine ince ince doğradığımız kuru soğanı ekliyoruz.Sonrasında tuz,yarım yemek kaşığı salça ve baharatları ekliyoruz.Ve arzuya göre de zeytinyağımızı harca ekliyoruz ben 3/4 çay bardağı ekledim.Bu harçla dolmaları doldurup üzerlerine domates kapaklarını koyup dolmalara bıçak yardımıyla 2-3 delik açıyoruz.tencereye diziyoruz.Sonrasında bir kasede bir yemek kaşığı salçayı sıcak suda eritip yine biraz da bu suya zeytinyağı ekleyip karışımı dolmaların üzerinde gezdiriyoruz.Sonrasında dolmaların üzerine geçmeyecek şekilde sıcak suyla üzerini tamamlayıp çok harlı olmayan ateşte pişmeye bırakıyoruz.Aynı tarif kıyma kullanılarak da yapılır.
    Afiyet Olsun

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...