1 Mart 2012 Perşembe

Pamuk Poğaça

Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar elenmiş un
İç malzeme
Çökelek veya peynir
Üzerine
1 yumurta sarısı yüzüne akı içine
ve susam 
Maya ılık su içine koyularak içine şeker ilave edilip maya eriyinceye kadar beklenir. Daha sonra tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesinden biraz daha yumşak ele yapışan bir hamur yapılır. Hamur 10 dakika kadar bekletildikten sonra kendini toparlayacaktır. Ardından hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde açılır ve iç malzeme koyularak hamur uçlarından kapatılır. Kapatılan yer alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpildikten sonra önceden ısıtılmamış fırında 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...