1 Mart 2012 Perşembe

Mantarlı Spagetti

Malzemeler:
Sosu için;
400 gr mantar
1 adet kırmızı biber
3 adet sivri biber
1 büyük domates
1 adet soğan
Sıvı yağ
Tuz,pulbiber,karabiber
Spagetti için;
1 Paket çubuk makarna
tuz,su,yağ
Yapılışı:
Öncelikle sosunu hazırlayalım bir tencereye önce sıvı yap koyup doğranmış soğanlarımızı kavuruyoruz kavrulan soğanları doğradığımız mantarları ekliyoruz mantarlar suyunu salıp iyice suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.Sonra içerisine doğradığımız kırmızı biberi,yeşil biberi ve domatesleri ekliyoruz biberler ve domatesler iyice piştikten sonra tuzunu ve baharatlarını ekliyoruz.
Bu arada makarnayı yapmak için büyükçe bir tencereye  10 su bardağı su ile  1 tatlı kaşığı tuzu koyup harlı ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp, makarnayı katarak 8-10 dakika makarna iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alınız. Makarnayı kevgirden süzüp üstünden sıcak su geçirerek ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız. Kalan 4 çorba kaşığı yağı ekleyip iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak yağı yediriniz. Sonra üzerine hazırlamış olduğumuz mantarlı karışımı döküp servis yapınız.Bu lezzete inanamayacaksınız :))
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...