1 Mart 2012 Perşembe

İçli Köfte

 Malzemeler:
İçi için;
300 gr kıyma
2 orta boy soğan
Yarım bağ maydanoz
Yarım su bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı reyhan
1yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
İsteğe göre tuz
Dış Çeperi için:
2 su bardağı bulgur
1su bardağı su
1 su bardağı un,1 yumurta,1 yemek kaşığı salça
tuz,nane,biraz reyhan,pulbiber
YAPILIŞI:
Öncelikle 2 su bardağı köftelik ince bulgurumuza biraz tuz atıp üzerini geçer geçmez kaynamış suyla ıslatıp kapağını kapatıyoruz.Bulgur suyunu çekene kadar da iç harcımızı hazırlıyoruz.Derince bir teflon tavaya önce kıymamızı alıp suyunu salıp çekene kadar yağsız kavuruyoruz.Kıyma suyunu çektikten sonra yarım çay bardağı kadar sıvı yağ koyup biraz kavurduktan sonra ince ince doğradığımız soğanları ekliyoruz.Soğanlar içinde iyice ölünce sırayla cevizlerimizi ve ince ince doğranmış maydanozumu da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz son olarak baharatları ve damak tadımıza göre tuzunu ekleyip harcın altını kapatıyoruz.Bu esnada iyice suyunu çekmiş olan bulgurumuzu(en az 15 dk bekletilmiş) karıştırıyoruz sonra unumuzu ekleyip iyice tüm bulgurlara yapışmasını sağlıyoruz.sonrasında sırayla salçayı yumurtayı baharatları da ekleyip iyice yoğruyoruz hamur iyice kıvama gelene kadar da su ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.Hamuru çok dikkatli hazırlanmalı suyu az olursa içi oyulurken çabuk çatlayacaktır.iyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde top haline getirilmiş bulgurlu karışımın içi oyularak kıymalı harçtan konur ve ağzı kapatılır bol kaynamış suda içli köfteler suyun yüzeyine çıkana kadar pişirilir.Üzerlerine salçalı sos hazırlanarak servis edilir.
Afiyet Olsun..
Aşağıdaki videoda bir teyze nasıl içinin açıldığını anlatmış oradan faydalanarak da yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...