1 Mart 2012 Perşembe
Sucuk İçi
Sucuğun geleneksel lezzetinde en önemli kısmı baharat oluşturuyor. Sucuk için kıymaya kırmızıbiber, kimyon, karabiber, tarçın, zencefil, havlucan, yenibahar ve karanfil çeşitli baharatların yanı sıra tuz ve sarımsak katılıyor.Sucuğun asıl damak tadını veren ise çemen tozu.Ancak evimizde hemen her baharatın bulunması mümkün olmadığı için kırmızıbiber, kimyon, karabiber, ve bol sarımsakla da sucuk içi hazırlanabilir.300 gram kıymaya her baharattan bir tatlı kaşığı şeklinde konulabilir.Ve arzuya göre de bol sarımsak rendelenir.Sonrada bir teflon tavada bu karışım kıyma kurumayacak şekilde orta ateşte kavrulur.Kayseri'de Hazır sucuk baharatları da evde sucuk yapımı oldukça kolaylaştırıyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder