4 Mayıs 2012 Cuma

Tepsi Kebabı


Malzemeler:
  • 500gr orta yağlı kıyma
  • 1tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • yarım demet maydanoz
  • 1 tane domates
  • 3-4 tane siviribiber
  • Kimyon,Karabiber,Kırmızı toz biber,pulbiber,isot,yenibahar
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Sıvıyağ
YAPILIŞI:Soğanları soyup rendeleyelim.Bir kaba alıp içine kıyma,doğranmış maydanoz,rendelenmiş soğan,sarımsak,tuz ve baharatı ekleyip iyice yoğuralım..Yuvarlak bir tepsiye alıp elimizle bastırarak yayalım.
Üzerine resimdeki gibi doğradığımız domates ve biberleri kesip yerleştirelim.Son olarak 1 yemek kaşığı salçayı biraz sıvı yağ biraz da sıcak su ile seyreltip biraz tuz atıp tepsinin üzerine yayalım.200 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirelim.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...