2 kg. bal kabağı
2,5 su bardağı şeker
4- 5 tane karanfil
ceviz veya
fındık içi,
1 Yemek Kaşığı tahin
Kabak dilimlenip soyulur, çekirdekleri
çıkarılıp iki parmak
Tencereye bir kat
kabak, bir kat şeker dizilip bir gece veya 4- 5 saat ağzı kapalı bekletilir. Birkaç tane karanfil atılır.
Orta ateşte pişirilir.
Şurubun koyulaşması için biraz da kapak
açık olarak kaynatılır. İndirmeye yakın bir kaç damla limon damlatabilirsiniz.
Herkes tarafından bilinmeyen ancak kabak tatlısına ayrı bir lezzet veren püf noktasında sıra, tatlımızı servis etmeden önce üzerine arzuya göre biraz tahin gezdirelim ve dövülmüş cevizlerimizi serpelim.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder