29 Şubat 2012 Çarşamba

Kabak Tatlısı

2 kg. bal kabağı
2,5 su bardağı şeker
4- 5 tane karanfil
ceviz veya fındık içi,
1 Yemek Kaşığı tahin
Kabak dilimlenip soyulur, çekirdekleri çıkarılıp iki parmak genişliğinde doğranır, yıkanır.
Tencereye bir kat kabak, bir kat şeker dizilip bir gece veya 4- 5 saat ağzı kapalı bekletilir. Birkaç tane karanfil atılır.
 Orta ateşte pişirilir.
Şurubun koyulaşması için biraz da kapak açık olarak kaynatılır. İndirmeye yakın bir kaç damla limon damlatabilirsiniz.
Herkes tarafından bilinmeyen ancak kabak tatlısına ayrı bir lezzet veren püf noktasında sıra, tatlımızı servis etmeden önce üzerine arzuya göre biraz tahin gezdirelim ve dövülmüş cevizlerimizi serpelim.
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...