7 Mart 2012 Çarşamba

Mor lahana Turşusu

Malzemeler:
1 tane mor lahana
1 limon suyu
1 çay kaşığı limon tuzu
2 yemek kaşığı sirke
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Lahanaları ince parçalar halinde doğrayın, doğradıktan sonra bol suyla yıkayın.Sarımsakların kabuğunu soyun.Doğradığımız lahanaların yarısını kavanoza doldurup araya sarımsakları koyun üzerine lahanaların kalan yarısını koyun.Başka bir derin kapta limon suyunu,limon tuzunu,normal tuzu,sirkeyi karıştırın kavanozun içerisine dökün ve üzerini içme suyuyla tamamlayın. Hazırlamış olduğunuz bu kolay mor lahana turşusu yaklaşık 3 gün sonra yemek için hazır hale gelir.
Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. tarif hem çok koLay hemde çok LezzetLi görünüyor. eLinize sağLık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim.kıs salatalarının vazgecilmez malzemesı:)

      Sil

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...