2-3 kişilik:
Malzemeler:
500 gr kayseri mantısı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
Üzeri için:
Sarmısaklı yoğurt
Yapılışı:
Mantıyı 1 çay kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı sıvıyağ eklenmiş kaynar suda 10-15 dk arası haşlıyoruz. Bu arada küçük bir tavada tereyağını eritip salçayı ekliyoruz ve iyice kavuruyoruz. Pulbiberi ekleyip ocaktan alıyoruz.Pişmiş olan mantımızın suyuna ekliyoruz.Servis yaparken mantıyı suyu ile birllikte tabağa alıp üzerine arzuya göre sarmısaklı yoğurdu,pulbiber,nane ve sumağı gezdiriyoruz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder