Köri Soslu Mantarlı Tavuk Sote
Malzemeler: (2 Kişilik)
2 tavuk göğsü
1 orta boy soğan
400 gr mantar
4-5 yeşil biber
Yarım paket krema
1 tatlı kaşığı köri,tuz,karabiber
Sıvı yağ
Yapılışı:
Tavuk göğüslerini küp küp doğrayıp tavada yağ koymadan suyunu çektiriyoruz.Suyunu salıp çeken tavuklara sıvı yağ ekleyip 1-2 dk kavuruyoruz ve yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekleyip hepsini kavurmaya devam ediyoruz.Soğanlar biraz öldükten sonra dilimlediğimiz mantarları ekliyoruz.Mantarlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz sonra yeşil biberleri de ekliyoruz.Biberler öldükten sonra tavuk etimizde piştiyse kremamızı,körimizi,karabiber ve tuzu da ekleyip 5 dk daha pişiriyoruz.Köri Soslu tavuğun fırında elma dilim patatesle servis edilmesi önerilir.
Afiyet Olsun
Fırında Elma Dilim Patates
Malzemeler:
5 patates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber,kırmızı toz biber,kırmızı pul biber,tuz
1 adet fırın poşeti
Yapılışı:
Patatesleri eğer ince kabuklu değilse kabuklarını soyup önce 2 ye sonra dörde bölüp elma dilim şeklinde dilimliyoruz.Sonrasında sıvı yağ,sarım,tuz ve baharatlarını ekleyip iyice harmanlıyoruz.Diğer taraftan fırın poşetinin içine 1 yemek kaşığı un koyup poşetin her yerine bulanmasını sağlıyoruz.Unun fazlasını döküyoruz.Hazırladığımız patatesleri fırın poşetine koyup ağzını kapatıyoruz.Poşete bir kaç tane delik açarak hava almasını sağlıyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında takriben 20-25 dk patatesler yumuşayana kadar fırınlıyoruz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder