Malzemeler:
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı yoğurt
250 gr margarin veya tereyağı(eritilmiş)
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 çay bardağı üzüm pekmezi
Yapılışı:
Hamur için ceviz hariç tüm malzemeleri karıştırıp sert bir hamur elde edin.En son ceviz ekleyip yoğurun ve 28cm çapında yuvarlak bir tepsiye elinizle yayın.180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin (takribi 40 dk).
Şerbeti ılık döküleceği için şerbeti önceden hazırlayabilirsiniz.Su ve şekeri iyice kaynattıktan sonra pekmezi ilave edip bir taşım kaynatıp altını kapatın.Hamur fırından çıkınca ılık şerbeti üzerine dökün.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder