13 Aralık 2012 Perşembe

Nevzine Tatlısı

Malzemeler:
1  çay bardağı tahin
1 çay bardağı yoğurt
250 gr margarin veya tereyağı(eritilmiş)
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 çay bardağı üzüm pekmezi

Yapılışı:
Hamur için ceviz hariç tüm malzemeleri karıştırıp sert bir hamur elde edin.En son ceviz ekleyip yoğurun ve 28cm çapında yuvarlak bir tepsiye elinizle yayın.180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin (takribi 40 dk).

Şerbeti ılık döküleceği için şerbeti önceden hazırlayabilirsiniz.Su ve şekeri iyice kaynattıktan sonra pekmezi ilave edip bir taşım kaynatıp altını kapatın.Hamur fırından çıkınca ılık şerbeti üzerine dökün.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...