13 Ocak 2014 Pazartesi

Kuru Domates Kuru Biberli Etli Kuru Fasülye :)


Malzemeler:
4-5 Adet Kuru Domates
4-5 Adet Kuru biber
200 gr. kuşbaşı et
1 Su bardağı kuru fasülye
1 Kuru Soğan
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates-biber karışık salça
Tuz,karabiber,pulbiber


Yapılışı
Kuru fasülyeyi bir gece önceden ıslatıyoruz veya kuru fasülyeyi 15-20 dk haşlıyoruz.Ben kuru fasülyeyi düdüklü tencerede yapıyorum.Önce tenceremize etleri atıp suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Etler suyunu çektikten sonra sıvı yağ ve soğanlarıda ekleyip hepsini kavuruyoruz.Salçamızı atıp kavuruyoruz üzerine kuru fasülyeyi ve kaynamış suda bekleterek  yumuşattığımız  kuru biber kuru domatesi ilave ediyoruz.Tuz ve baharatları atıp üzerine 3-4 parmak kaynamış su ekleyerek düdüklü tencerede yarım saat pişiriyoruz.Pişirme süresi fasülyenin cinsine göre değişir.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...