6 Nisan 2012 Cuma

Portakal Reçeli



YAPILIŞI:
6 adet (1,5 kg)  Portakalın dışlarını bıcakla kazıyın,yıkayın ve  içi su dolu tencerede sarı suyu cıkana dek 1-2 taşım kaynatın ve suyu dökün.Bu işlemi 3 kere yapın ,çıkan suyu dökün ve portakalları bir süzgecte bekletin suyu iyice süzülsün.Böylece portakalın kabuğundaki acı tat çıkmış oluyor.
Portkalları sogutun,kesme tahtası üzerinde 1'er cm aralıklarla dilimleyin ve minik minik doğrayın.Doğradığınız portakalları kase ile  ölçün ,kaç kase ise o kadar kase tozşeker koyuyoruz.                      
4 kase portakal kabuğuna göre, reçeli kaynatacağınız tencereye , 4 kase tozşeker ve 2 kase su ekleyip koyu serbet kaynatın.
Koyulaşan serbete portakalı ekleyin,serbet sulanacaktır .İstediğiniz kıvama gelene dek kaynatın.Yarım limon suyu yada limon tuzu (4-5 kücük tane) ekleyin. Birkaç taşım kaynatın ve ocaktan alın.Soğuduktan sonra kavanozlara  kaldırabilirsiniz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...