16 Ağustos 2012 Perşembe
Pratik Burma Baklava
MALZEMELER:
1 paket hazır baklavalık yufka
Ceviz içi 250 gr. margarin
100 gr. tereyağ
ŞERBET İÇİN:
5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
YAPILIŞI:
Hazır baklavalık yufkayı paketinden çıkarıp, nemli bir bezin arasına koyalım (bunu yapmamızın sebebi; yufkaların kurumasını önlemek. Çok çabuk kuruyan bir yufka çünkü ).
Yufkanın kısa kenarını önümüze alalım ve üzerine iyi çekilmiş ceviz içini serpelim eğer cevizler iyi çekilmezse yufkayı yırtıyor.
Üzerine ince bir oklava koyup, ne sıkı ne gevşek ve rulo şeklinde sarın.
Yufkanın her iki kenarından elinizle ortaya doğru büzdürün.
Oklavayı yufkadan sıyırın ve 4 parçaya bölün, tepsiye alın. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Hazırlanan baklavaları yarım saat kadar kurumaya bırakın.
Bu sırada margarin ve tereyağı tavaya alıp, eritin.
Baklavanın üzerine yağı, herbir parçaya 1 yemek kaşığı yağ gezdirin.
180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Şerbet için;şeker ve suyu tencereye alıp,kaynamaya bırakın.
Şerbeti 10 dakika kadar orta ateşte kaynatın.
İçine limon suyunu ilave edin ve bir beş dakika daha kaynatın.
İlk sıcaklığı çıkan şerbeti soğumuş olan baklavanın her yerine gelecek şekilde dökün.Tatlımız sıcak, şerbet soğuk olacak.
1 saat dinlendirdiğiniz baklavanızı servis edip,afiyetle yiyebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder