16 Ağustos 2012 Perşembe

Pratik Burma Baklava


MALZEMELER: 
1 paket hazır baklavalık yufka 
Ceviz içi 250 gr. margarin 
100 gr. tereyağ 
ŞERBET İÇİN: 
5 su bardağı şeker 
4,5 su bardağı su 
4-5 damla limon suyu 

YAPILIŞI: 
Hazır baklavalık yufkayı paketinden çıkarıp, nemli bir bezin arasına koyalım (bunu yapmamızın sebebi; yufkaların kurumasını önlemek. Çok çabuk kuruyan bir yufka çünkü ). 
Yufkanın kısa kenarını önümüze alalım  ve üzerine iyi çekilmiş ceviz içini serpelim eğer cevizler iyi çekilmezse yufkayı yırtıyor.
Üzerine ince bir oklava koyup, ne sıkı ne gevşek ve rulo şeklinde sarın. 
Yufkanın her iki kenarından elinizle ortaya doğru büzdürün.
Oklavayı yufkadan sıyırın ve 4 parçaya bölün, tepsiye alın. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. 
Hazırlanan baklavaları yarım saat kadar kurumaya bırakın. 
Bu sırada margarin ve tereyağı tavaya alıp, eritin. 
Baklavanın üzerine yağı, herbir parçaya 1 yemek kaşığı yağ  gezdirin. 
180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 
Şerbet için;şeker ve suyu tencereye alıp,kaynamaya bırakın. 
Şerbeti 10 dakika kadar orta ateşte kaynatın. 
İçine limon suyunu ilave edin ve bir beş dakika daha kaynatın. 
İlk sıcaklığı çıkan şerbeti soğumuş olan baklavanın her yerine gelecek şekilde dökün.Tatlımız  sıcak, şerbet  soğuk   olacak. 
1 saat dinlendirdiğiniz baklavanızı servis edip,afiyetle yiyebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...