9 Nisan 2012 Pazartesi

Kısır

Malzemeler:
2 su bardağı ince köftelik bulgur
4 adet orta boy domates
Yarım demet maydanoz
Yarım demet yeşil soğan
yarım demet dere otu
2 adet sivri biber
6-7 dal marul
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Arzuya göre tuz,karabiber,pulbiber,tozkırmızı biber
1 adet limon

Yapılışı:
Derin bir kapta bulgurumuzu sıcak suyla üzerini ıslatacak şekilde çok sulu olmadan ıslatıyoruz.Kapağı kapalı şekilde bulgurlar yumuşayana kadar bekletiyoruz yaklaşık 10 dk.Bir yandan da kısıra katılacak sebzeleri ince ince doğruyoruz.Yumuşayan bulgura sıvı yağ,limon,salça,baharatları atıp bir kaşık yardımıyla bulgura yediriyoruz.El ile yoğurursak pilav gibi olur tane tane durmaz.En son doğradığımız sebzeleri suyunu süzdükten sonra bulgur karışımına ekleyip sebzeleri ezmeden karıştırıyoruz.
Afiyet Olsun

4 yorum:

  1. Gecenin saat kaçı olursa olsun "ah olsada yesek" diye insanın canını isteten bir fotoğraf olmuş gerçekten ellerinize sağlık. Yarın ilk iş olarak deneyeceğimden hiç şüpheniz olmasın.. :) sonuçları yarın sizinle paylaşırım... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Şimdiden afiyet olsun.Sonucu merakla bekliyorum :)

      Sil
  2. ACILI ACILI OFFF SÜPER OLUR
    ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...