3 Mart 2012 Cumartesi

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote

Malzemeler:
500 gr tavuk göğsü
2 tane domates
3 tane sivri biber
1 Kırmızı biber
1 tane kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytin yağ
Üzeri için rendelenmiş kaşar
Yeteri kadar tuz ve karabiber,pul biber,toz kırmızı biber,kekik
Yapılışı:
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın
Kuru soğanı küp küp doğrayın, biberleri ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyun ve kare kare doğrayın.
Tencereye önce tavukları ekliyoruz,yağını eklemeden tavuklar suyunu salıp geri çekene kadar kavuruyoruz suyunu çeken tavuklara sıvı yağı ve soğanları ekliyoruz soğanlar rengi dönene kadar kavurduktan sonra biberleri,domatesi tuz ve baharatları ekliyoruz tavuklar iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.Buraya kadar normal bir tavuk soteyle aynıydı tarif sonrasında pişen tavuk soteleri küçük güveçlere koyup üzerlerine kaşar rendeliyoruz.Bir tepsiye yarıya kadar su koyup güveç kaplarını tepsiye koyuyoruz 180 derece fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişiriyoruz.Arzuya göre pilav ve fırında patatesle servis ediyoruz.
Afiyet Olsun..

2 yorum:

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...