20 Mart 2013 Çarşamba

Kolay milföy tatlısı:Samsa Tatlı

 
MALZEMELER:

10 Adet milföy hamuru
1 su bardağı orta incelikte kıyılmış ceviz yada fındık
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker

ŞERBETİ İÇİN:
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım limon suyu

YAPILIŞI:Milföylerimizin çözülmesini bekliyoruz.İyice çözüldükten sonra her bir parçayı merdane yardımıyla açıyoruz..Eni ve boyu yaklaşık bir karış olacak şekilde..Cevize yumurta akını ve 2 yemek kaşığı şekeri ilave dip karıştırın.
Açtıktan sonra bir kenarına hazırladığımız ceviz içini koyup rulo yapıyoruz..Ruloları iki parmak genişliğinde dilimliyoruz..Bir rulodan altı adet dilimlemeye çalışın..Fırın tepsisine dizelim..Üzerlerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verelim..tatlımız pişerken bir tencereye şeker ve suyu alıp şerbetimizi hazırlayalım..Yaklaşık 15 dakika kaynatalım..Limon suyunu sıkıp ocaktan alalım..Fırından çıkardığımız tatlılarımızın üzerine sıcak şerbeti gezdirelim..Kesinlikle hamurlaşmıyor..Tatlı ve şerbet ikiside sıcak olmalı..
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...