30 Temmuz 2012 Pazartesi
Kadayıflı Muhallebi
Malzemeler:
250 gr kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Muhallebisi için;
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilin
1 paket krema
Yapılışı:
Öncelikli olarak kadayıfları elimizde iyice kırıyoruz bu işlemin yapılması için kuru kadayıf olması lazım kadayıfları küçültme işleminden sonra tereyağında istediğimiz pembeliğe gelene kadar kavuruyoruz.İyice pembeleşen kadayıfımızın altını kapatıp cevizi ve toz şekeri ekleyip kadayıf ılıyana kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra muhallebi için ayrı bir tencerede sütü şekeri unu ve nişastayı ekleyip iyice koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.Pişen muhallebiye krema ve vanilyayı ekliyoruz kıvamı koyulaşana kadar kaynatıp altını kapatıyoruz.Dikdörtgen bir borcama ilk olarak hazırladığımız kadayıfın yarısını döşüyoruz sonra muhallebinin tamamını döküyoruz üzerine de kalan kadayıflı karışımı döküyoruz.Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servise hazır.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder