29 Şubat 2012 Çarşamba

Kiremitte Kaşarlı Köfte




  • Yarım kg. köftelik kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 5-6 sap maydanoz
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • tuz ve baharatlar (kimyon olmazsa olmaz,yenibahar,karabiber,pulbiber,toz kırmızı biber)
  • 1 adet domates 3-4 tane sivri biber,arzuya göre kaşar peyniri ve terayağ..


  • Kıymayı bir kaba alın.
    içerisine 1 yumurtayı kırın. Ekmek içi ve baharatı katın. Bu karışımı iyice yoğurun.
    Soğanları halka halka doğrayın. kremitlerin en alt kısmına alın.
    Kıyma karışımını elinize alın yuvarlak şekil verip kiremitlere paylaştırın.
    Biberleri iki parçaya bölün. Kiremitin kenarlarına koyun.
    Domatesleri  sanki mangalda yapıcakmış gibi 4 parçaya bölün. bunlarıda kiremitlere koyun.
    ayrı bir kapta kaşarı rendelenmiş bir şekilde bırakın.
    yarım bardak suyu iki kiremite paylaştırın. su çok olmaması lazım.
    tereyağları dilim dilim kesin.Kiremitte köftelerin üzerine katın.
    bu arada arkadaşlar fırını 250 C de önceden ısıtılmış şekilde ayarlayın. Kiremitte köfteleri fırına sürün.
    30 dakika fırında pişirin.
    Kiremitte köfteler piştikten kemen sonra kaşarları üzerine katın. Bir süre daha fırında bekletin.
    Afiyet olsun...

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...