Püf Noktalar

Besinlerle İlgili Püf Noktalar >>>>>>>
Çorbalarla İlgili Püf Noktalar
Çoraba yapında dikkat etmeniz gereken püf noktalar...
  • Çorba tuzlu olursa, bir patatesi dörde bölerek içine atın. Patatesler yumuşayınca yemeğin tuzunu çekecektir. Ya da içine az miktarda şeker atılabilir.
  • Çorbanın daha lezzetli olması için, et suyu veya tavuk suyu kullanın.
  • Çorba yaparken soğan, havuç, domates, kereviz gibi sebzeler kullanılırsa daha lezzetli olur.
  • Çorbanın daha lezzetli olması için, üzerine yağda kızarmış kırmızı biber, maydonoz nane ekleyebilirsiniz.
  • Kalmış bayat ekmeklerinizi, fırında kızartıp kıtırlaştırarak, daha sonra çorbalarınızda, içine atmak suretiyle, kıtır ekmek olarak kullanabilirsiniz...
  • Domates çorbası gibi bazı çorbaların üzerine rendelenmiş kaşar eklemek çorbaya ayrı bir lezzet katacaktır.
Sebze ve Sebze Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları
Sebze yemekleri yaparken yemeklerinizin lezzetine lezzet katacak püf noklar...
  • Mantarları pişirirken kararmaması için, suyuna tuz ve limon suyu ilave edin.
  • Ispanak alırken, kökleri kısa olanı tercih edin.
  • Maydanozları daha uzun saklayabilmek için, yapraklarını yıkayıp kuruladıktan sonra, bir kavonoza doldurarak ağzını sıkıca kapatın.
  • Domatesin kabuğunun çabuk soyulması için, 1 dakika sıcak suda bıraktıktan sonra soğuk suya koyun.
  • Domates salçasının bozulmaması için, salçanın üzerine sıvıyağ dökün ya da buzlukta saklayın.
  • Patatesi haşlarken dağılmaması için, suyuna 1 kaşık sirke ilave edin.
  • Patateslerin çıtır çıtır kızarması için, kızgın yağda kızartın ya da yağa 2 - 3 damla limon sıkın.
  • Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için, akan musluğun altında soyun veya soğanları soymadan 1 çay bardağı sirkeyi üzerine serpin, biraz sallayın.
  • Doğranmış soğanları buzdolabında birkaç gün saklayabilmek için, bir kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın.
  • Marul yaprakları pörsümüşse, atmayın. Biraz sıcak suda bırakın ve sonra soğuk suyla yıkayın. Marullar tazelenecektir.
  • Soğanların acılığını almak için, doğradıktan sonra üzerine tuz serpin. Sonra ovuşturarak soğanları öldürün. Yıkayarak tuzun gitmesini sağlayın. Zarını soymakta yarar var. Ya da doğradıktan sonra soğanları birkaç saat zeytinyağında bırakın ve süzün.
  • Domateslerin pişerken lezzetli olması için, içine 1 - 2 adet küp şeker atabilirsiniz.

Meyvelerle İlgili Püf Noktaları
Meyvelerle ilgili bilmeniz gereken püf noktalar...
  • Şeftalinin kabuklarını kolay soyabilmek için, birkaç saniye sıcak suya batırın.
  • Limonun suyunu iyi çıkarması için, kesmeden önce birkaç dakika sıcak suda bekletin.
  • Kesik limonun kurumaması için, küçük bir tabağa su koyup, limonun kesik tarafını suyun üzerine yerleştirin.
  • Kesik limonun bozulmaması için kesik yüzeyine toz şeker serperseniz daha üzün süre kullanabilirsiniz.

Et ve Et Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları
Et ve et yemekleri yapımında size yardımcı olacak püf noktalar...
  • Etin pişerken dağılmaması için, suyuna birkaç damla sirke koyun.
  • Güveç yaparken toprak kokusunun yemeğe geçmemesi için, yeni iken içerisine bir bardak sirke döküp kaynatın ve soğumaya bırakın.
  • Etin suyunun berrak olması için, üstünde oluşan köpüğü bir kevgir ile temizleyin.
  • Izgara yapılan etin yumuşak ve lezzetli olması için, bir süre ayçiçek yağında bekletin.
  • Bifteklerin kurumaması için, kızgın yağda kızartmalı ve pişirme süresi 5-6 dakikayı geçmemesi gerekir.
  • Eti pişirirken metal çatal batırmamaya dikkat edin. Çünkü çatal batırılınca etin suyu akacağından sertleşir.
  • Mangalda ızgara yapacağınız zaman, ateşin harlamaması için ateşe biraz tuz serpin.
  • Fırında pişen etin kurumaması için, fırının içine su dolu bir kap koyun.


Tavuk ve Tavuk Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları
Tavuk ve tavuk yemekleri yaparken yemeklerinize lezzet katacak püf noktalar...
  • Tavuğun nar gibi kızarması için, pişmesine yakın fırından çıkarıp üzerine yumuşak margarin sürün.
  • Tavuğun lezzetli olması için, 3 yemek kaşığı yoğurt, bir yemek kaşığı salça, bir miktar sıvıyağ ve biraz da kırmızı pul biber koyup iyice karıştırın. Tavukları bu sosa bulayın ve birkaç saat buzdolabında bekletin. Ardından fırında pişirin.
  • Tavuklar, marketlerde satılan fırın pişirme poşetinde pişirilirse daha lezzetli olur.
  • Pişirilen tavuk ya da pilicin lezzeti için, karnına birkaç adet adaçayı ve yarım limon veya portakal dilimi koyun.
  • Tavuk satın alırken, genç ve körpe olup olmadığını anlamak için, ayaklarındaki pulların parlak ve ince olmasına dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...