9 Mart 2012 Cuma

İncirli Muhallebili Kek



İncirli Muhallebili tatlı desek daha doğru olur aslında kekini ıslattığımız için tatlı gibi oluyor. İncirli cevizli çok farklı ve birçok lezzeti damağınızda hissedeceğiniz harika bir tatlı.


Kek için
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
7-8 adet kuru incir


Keki ıslatmak için
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
Yarım su bardağı toz şeker


Muhallebi için
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı toz kremşanti


Yapılışı:
Öncelikle olarak keke en son ekleyeceğimiz incirlerimizi biraz sıcak su içerisinde 10 dk bekletiyoruz yumuşamaları için sonrasında kekimizi hazırlamaya başlıyoruz ,bunun için öncelikli olarak yumurta ile şekeri 3-4 dk çırpıyoruz.Sonra eleyerek yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz ceviz ve incirimizi de koyduktan  en son kabartma tozumuzu ekleyip,incirler çok ezilmesin diye bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz yağlanmış tepsiye döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında çok sert bir kek elde etmeyecek şekilde üzeri kızarana ve içi pişene kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra kekin ilk oğun sıcağının gitmesi için 5 dk bekleyip kekimizi daha önceden hazırladığımız 1 su bardağı ılık su ,1 yemek kaşığı nescafe, Yarım su bardağı toz şeker karışımıyla ıslatıyoruz.
Ayrı bir tancerede süt un ve şekeri sürekli karıştırarak pişirip muhallebimizi hazırlıyoruz krem şantiyi de ekleyip çırptıktan sonra ıslattığımızın kekin üzerine yayıyoruz.
Buz dolabından 2-3 saat beklettikten sonra servise hazır hale gelecektir.
AFİYET OLSUN::

1 yorum:

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...