6 Mart 2012 Salı

Karnıbahar Kızartması

 Her zaman kebaplar et yemekleri yemiyeceğiz tabiki arada hafif faydalı yemekler de olacak. İşte onlardan birisi de Karnıbahar kızartması.Bu blogu okuyan tüm yemek yaparlara da bu vesile ile seslenmek istiyorum :) Lütfen Karnıbaharın yemeğini yapmayın kızartın.Çeşitli karnıbahar tarifleri dolaşıyor internette kıymalısından tutun da sulu yemeğine kadar..Lütfen karnıbaharın sulu yemeğini yapıp bir de eşinizden çocuğunuzdan onu yemesini beklemeyin.Gerçekten hiç hoş olmuyor.Karnıbaharın en yenilebilir ve en lezzetli hali kızartmasıdır.Buyrunuz tarife :)

Malzemeler:
Yemeğe de adını veren Karnıbahar
Karnıbaharın boyutuna göre 3 veya 4 yumurta
Un,su,tuz,sıvı yağ
Üzeri için;
Yoğurt,sarımsak,ketçap

Yapılışı:
Karnıbaharımızı en alt sapını bıçak yardımıyla kesip alttan en küçük çiçek yerlerine kadar ayırıyoruz.Karnıbahar çiçeklerini ne kadar büyük ayırırsanız en sonunda yerken o kadar karnıbaharın tadını hissederseniz.Eğer karnıbahar sevmeyen eşinize veya çocuklarınıza yedirmek istiyorsanız ayırabileceğiniz en küçük çiçeğine kadar ayırın böylece en son yerken karnıbahar tadı çok baskın tad olarak gelmeyecektir. Çiçek çiçek ayırdığınız karnıbaharı yıkayıp geniş bir tencereye alın üzerine bolca su ekleyin ve 2 tatlı kaşığı tuz katın ve karnıbaharlar yumuşayıncaya kadar haşlanmaya bırakın.
Pişen karnıbaharları 1.fotoğraftaki gibi bir tepsiye yayıp,2.fotoğraftaki gibi hepsinin üzerine gelecek şekilde un serpin.Sonrasında karnıbaharın çokluğuna göre 2 veya 3 yumurtayı bir kasede çırpıp,tepsinin üzerindeki karnıbaharlara döküp elinizle hepsi karışacak şekilde harmanlayın. Sonrasında kızgın yağda bunları kızartın(fotoğraf 3).Eğer tek tek una bulayıp sonra yumartaya bularsanız hep çok fazla vakit kaybı oluyor hem de bana göre biraz daha lezzet eksikliği meydana geliyor.
Servis ederken de sarımsaklı yoğurt ve mutlaka ketçap sıkarak servis edin.Karnıbahar değil de bambaşka bir kızartma yiyormuşçasına lezzet alacaksınız.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...