1 Temmuz 2012 Pazar

Fırında Karnıyarık

Malzemeler:
7 Küçük patlıcan
2 Domates
6 sivri biber
1 büyük kuru soğan
300 gr kıyma
1,5 yemek kaşığı  domates salçası
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
Tuz,karabiber,pulbiber

Yapılışı:
PAtlıcanları alacalı soyup bol yağda kızartıyoruz yumuşayan patlıcanların havlu peçete fazla yağını alıyoruz.
Ayrı bir tavda kıymayı yağ koymadan önce suyunu çektiriyoruz.Sonra 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip soğanları ve sarımsağı  da ekleyip kavuruyoruz.Küp küp doğradığımız 1 domatesi,4 sivribiberi de ekleyip domatesler ve biber iyice ölene kadar kavuruyoruz.Salçasını tuzunu baharatları,maydanozu ve  yarım yemek kaşığı salçayıda ekleyip kavurmaya devam edip altını kapatalım.Sonra kızaran patlıcanların karnını yarıp kıymalı harcı dolduruyoruz.Bir borcama veya tepsiye diziyoruz üzerine domates ve diğer biberleri dilimleyip 1 yemek kaşığı salçayı biraz sıcak suyla açıp üzerine gezdiriyoruz.180 derece fırında üzeri kıazarana pişiriyoruz.
Afiyet Olsun

1 yorum:

  1. yanına da pilav cacık işte süper bi akşam yemeği
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...