Malzemeler:
7 Küçük patlıcan
2 Domates
6 sivri biber
1 büyük kuru soğan
300 gr kıyma
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
Tuz,karabiber,pulbiber
Yapılışı:
PAtlıcanları alacalı soyup bol yağda kızartıyoruz yumuşayan patlıcanların havlu peçete fazla yağını alıyoruz.
Ayrı bir tavda kıymayı yağ koymadan önce suyunu çektiriyoruz.Sonra 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip soğanları ve sarımsağı da ekleyip kavuruyoruz.Küp küp doğradığımız 1 domatesi,4 sivribiberi de ekleyip domatesler ve biber iyice ölene kadar kavuruyoruz.Salçasını tuzunu baharatları,maydanozu ve yarım yemek kaşığı salçayıda ekleyip kavurmaya devam edip altını kapatalım.Sonra kızaran patlıcanların karnını yarıp kıymalı harcı dolduruyoruz.Bir borcama veya tepsiye diziyoruz üzerine domates ve diğer biberleri dilimleyip 1 yemek kaşığı salçayı biraz sıcak suyla açıp üzerine gezdiriyoruz.180 derece fırında üzeri kıazarana pişiriyoruz.
Afiyet Olsun
yanına da pilav cacık işte süper bi akşam yemeği
YanıtlaSilellerine sağlık canım