29 Şubat 2012 Çarşamba

Güveçte Sucuklu Kuru Fasülye


Malzemeler:
  • 2 su bardağı kurufasulye
  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 sivribiber
  • 2 domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 4-5 domates
  • kaynar su
  • tuz
  • 5-10 sucuk
Hazırlanması:
  1. Kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun. tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın. altını kapatıp 6-7 saat bekletin. Bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin.)
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile soğanlar pembeleşene kadar güveç tenceresinde kavurun. İrice doğranmış biberleri katın. Salçayı ekleyip bir süre daha kavurun. Domatesleri küp küp doğrayıp tencereye ilave edin.
  3. Tencereye biraz kaynar su ekleyip (yoğun bir çorba kıvamında olacak kadar) fasulyeleri ilave edin. (Fasulyeleri ekledikten sonra isterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz.)
  4. Su kaynayınca halka şeklinde doğranmış sucukları ve tuzu ekleyin. Tencerenin ağzını 2 kat folyo ile kaplayın. Önceden ısınmış 250 derece fırında 5 dakika pişirin, daha sonra ısıyı 200'e düşürüp pişirmeye 40 dakika daha devam edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...