1 Mart 2012 Perşembe

Antep Ezme


Sabah kahvaltısında akşam yemeğinde her zaman bir ekmeğe sürülüp yenilen iştah artırıcı antep ezmesinin tarifi:
Malzemeler:
1 Domates
4 Yeşil sivri biber
5 Kırmızı biber
2 Orta boy soğan 
3-4 diş sarımsak 
3/4 bağ maydanoz
1 limon
4-5 yaprak yaş nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek Kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası 
1yemek kaşığı domates salçası
Tuz,pulbiber,karabiber
Yapılışı:
Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz,sivribiberleri kırmızıbiberi soğanı da küp küp doğruyoruz maydanozu ince ince doğrayıp rondonun içerisine koyup kalan tüm diğer malzemeleri de ekleyip rondodan bütün malzemeleri çekiyoruz.Arzuya göre çok küçük parçalara da ayırabilirsiniz biraz iri taneli de bırakabilirsiniz.Servis ederken de üzerine biraz nar ekşisi görsellik katması açısından gezdirebilirsiniz..
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...