8 Ağustos 2012 Çarşamba

Kış Hazırlıkları:Böğürtlen Reçeli



Malzemeler:
2 kg böğürtlen
1,5 kg toz şeker
2-3 parça limon tuzu

Yapılışı:
Öncelikle böğürtlenleri ezmeden saplarını varsa çıkartıp özenle yıkıyoruz.Süzgeçte iyice suyu süzüldükten sonra bir kat şeker bir kat böğürtlen derin bir tencerede dizip bir gece bekletiyoruz.İyice sulanan böğürtlenleri orta ateşte pişiriyoruz.Tanelerinin çok dağılmamasına özen gösterip biraz  kıvam aldıktan sonra limon tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz.Sonrasında güneşte 3-4 saat bekleterek kıvamını güneşin vermesini sağlıyoruz.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...