1 Mart 2012 Perşembe

Havuçlu kek

MALZEMELER
3 Yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 adet büyük boy havuç
Yarım su bardağı ceviz
Yarım su bardağı sıvı yağ
1tatlı kaşığı tarçın
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
3su bardağı un
YAPILIŞI
Havucu soyun ve rendeleyin. yumurtayı (oda sıcaklığında ) ve şekeri krema gibi olana kadar çırpın.bütün toz gruplarını eledikten sonra karışıma ekleyin ve üstüne de sıvı yağı ilave edip tekrar çırpın.Karıştıktan sonra havuç,ceviz ve tarçını ekleyin. Önceden ısıtılmış(180derece) fırına kekimizi pişmeye bırakabiliriz, kalıba koymadan önce kalıbımıza yağ sürüp ve un serpersek kekin kolay çıkmasını da sağlamış oluruz..
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...