26 Mart 2012 Pazartesi
Mantar Sote
Malzemeler:
500 gr kültür mantarı
1 kuru soğan
1 domates
2 çarliston biber
1 kırmızı biber
tuz,karabiber,pulbiber,tozkırmızı biber
Sıvı yağ
Yapılışı:
Yemeklik doğranmış soğanlarımızı 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Bir yandan da mantarları iyice yıkayıp çok ince olmayacak şekilde dilimliyoruz.Kavrulan soğanlara ekliyoruz.Mantarlar suyunu salıp iyice çekene kadar tencerenin kapağı kapalı şekilde kavuruyoruz.Mantarlar iyice suyunu çektikten sonra küp küp doğranmış domatesi ve yarım ay şeklinde doğranmış biberleri de ekleyip domatesler iyice ölünceye kadar kavuruyoruz.Sonra tuz ve baharatları da damak tadımıza göre ekliyoruz.Biraz sulu bırakıp da servis edebiliriz.Piştikten sonra toprak bir kaba alıp üzerine kaşar rendeleyip fırınlayıp da servis edebiliriz.İki türlü de farklı lezzetler elde edebiliriz.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder