20 Ocak 2014 Pazartesi

Mantı Köftesi (Elazığ Yöresi)




  • Malzemeler:
  • 1 yemek kasesi köftelik bulgur
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kuru reyhan
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
Sos için;
  • 150 gr orta yağlı kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  •  yoğurt
  •  sarımsak
Bulgura sıcak su üzerini ıslatacak kadar dökülür ve 5 dk suyunu çekmesi beklenir. Un, baharatlar, reyhan, ince doğranmış kuru soğan katılarak yoğurulur. İstenilen şekil verilir. Kaynayan tuzlu suda 10 dakika haşlanır. Salça baharatlar eklenerek tereyağında kavurulur. Sonra kıyma eklenir .Bulgur köftesinin üzerine  sarımsaklı yoğurt  dökülür. Hazırlanan kıymalı sosta ilave edilerek sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Şişli Mecidiyeköy Köfte Mantı  Bölgesinin vazgeçilmez mantı ve köftesini sunarak yılların vermiş olduğu deneyim ve tecrübesi ile bölgesinin en büyük mantı ve köfte lezzeti ile herzaman liderlik göstermiştir öncü olmuştur kaliteli ürünlerimiz ile müşterilerimizin hizmetindeyiz iddia ediyoruz en iyi köfte ve mantı bizim ürünlerimiz'dir yıllardır aynı yerden tüm bölgeye sipariş alarak Ulaştırıyoruz evlere ve işyerlerine ofislere her noktaya siparişler göndermekteyiz.

    YanıtlaSil

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...