10 Ocak 2017 Salı

Yanardağ Pasta

Yanardağ  Pasta  Tarifi

malzemeler;

  • 1  adet  pasta tabanı
  • 1  paket  sade  şanti
  • 4 tane halley
  • 1 çay bardağı  damla  çikolata
  • 1  su bardağı  süt
  • 1  çay bardağı  süt ( Keki  ıslatmak  için)
  • Hindistan cevizi
üzeri  için ;  Çikolata  sos veya meyveli sos

hazırlanışı ;

  1. Krem  şantiyi karıştırma  kabına  boşaltın  ve  sütü ekleyip,iyice  koyulaşana kadar karıştırıp  çırpın.
  2. Halleyi parçalara  bölüp  şantiye  ekleyin.
  3. Damla  çikolatayı  da  ilave  edin.
  4. Pasta  tabanın yarısını  servis  tabağına  alın.
  5. Üzerini  sütle  ıslatın.
  6. Hazırlamış  olduğunuz  şantili  karışımı  pastanın  üzerine  boşaltın.
  7. Diğer  pasta  tabanını  da  sütle ıslatıp  sekiz  parçaya  kesin. 
  8. Çikolata  sosunu  bir  tabağa  alın.
  9. Pasta  dilimlerini  önce  çikolataya  sonra  Hindistan Cevizine  bulayıp  pastanın etrafını  yerleştirin.
  10. Tüm  dilimleri  yerleştirdikten  sonra,ortasına  çikolata  sosundan  gezdirip servis yapabilirsiniz veya meyveli sos da hazırlayıp servis yapabilirsiniz tercihim çikolata sos dan yana çünkü meyveli sos sadece kendi meyve tadını verip diğer tadları bastırıyor. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...