4 Mart 2016 Cuma

Kolay şekerpare

SÜNGER ŞEKERPARE YADA KOLAY ŞEKERPARE

Malzemeler

2 adet yumurta1 su bardağı sıvıyağ1 su bardağı yoğurt1 paket kabartma tozu3 su bardağı unÜzerine sürmek için bir yumurta sarısı

Şerbeti İçin

3 su bardağı su3 su bardağı şeker


Kolay şekerpare nasıl yapılır?

Un haricindeki malzemeleri karıştırınUnu yavaş yavaş ekleyerek yumuşacık bir hamur elde edin.Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlanmamıştepsiye dizinÖnceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürünKızarmaya başladıktan sonra ısıyı 175 dereceye indirin.Tatlılar nar gibi kızarana kadar pişirin. (az kızarırsa içi hamur kalabilir. zaten iyi kızarmış tatlı daha lezzetli oluyor.)Şerbeti tatlı fırındayken hazırlayın: şeker ve suyu bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştırın.Fırından çıkan tatlıları iki seferde şerbete atıp bir dakika kadar bekletin ve tepsiye dizin.(Ben büyük boy dikdörtgen borcama dizdim)Kalan şerbeti tatlıların üzerine dökün.1 saat kadar bekleyen tatlılar servise hazır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...