2 Mart 2016 Çarşamba

Ispanaklı Pasta

Malzemeler:3 yumurta,3/4 su bardağı şeker,1/2 su bardağı süt,3/4 su bardağı sıvı yağ,1 su bardağı ıspanak püresi (400-450 g ıspanağı buharda pişirip blenderdan geçirin),1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya,2,5-3 su bardağı un.3 su bardağı süt,3/4 çay bardağı un,1/2 çay bardağı nişasta,1 çay bardağı şeker,1 paket vanilya.2 paket krem şanti,1,5 su bardağı süt.

Hazırlanışı:Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın,Sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin,Ispanak püresini ekleyip iyice karışana kadar çırpın,Unu, kabartma tozu ve vanilyayı yavaş yavaş ekleyerek çırpın,Tereyağ ile yağlanmış 24 cm'lik kelepçeli kalıba kek hamurunu dökün,180 derecede önceden ısıtılmış fırında kürdan testi temiz çıkana kadar (ilk 20 dk. kapağını açmayın) pişirin,Kek pişerken krema için bir tencerede süt, un, nişasta, yumurta ve şekeri çırpın,Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin,Ateşten alı tereyağı ve vanilyayı ekleyip çırpın,Soğuyana kadar kabuk bağlamaması için ara sıra çırpın,Soğuyan kekin kenarlarından yarım cm'lik kısmı bıçakla kesip alın,Ortasında oluşan bombeyi de kesin,Kestiğiniz parçaları rondoda kırıntı olana kadar çekin,Keki yatay olarak ortadan ikiye kesin,Kremanın yarısını ilk katın üzerine sürüp ikinci katı yerleştirin,Kalan krema ile kekin üzerini ve yanlarını kaplayın,Kek kırıntılarıyla pastanın üzerini ve kenarlarını kaplayın,Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.Afiyet olsun...    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...