12 Mart 2012 Pazartesi

Köfteli Bezelye

Malzemeler:
1 kutu konserve bezelye
1 domates
1 patates
1 soğan
2 havuç
1 domates
2 yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
tuz,k.biber,pulbiber
sıvı yağ
Köftesi için;
200 gr kıyma
1 küçük soğan
5 sap maydanoz
tuz,kimyon,yenibahar,karabiber,pulbiber
Yapılışı:
Köfteleri hazırlamak için kıymanın içerisine 1 küçük soğan rendelenir,maydanoz doğranır,yarım çay kaşığı kimyon,1 çay kaşığı pulbiber,yarım çay kaşığı karabiber,yenibahar yeteri kadar tuz atılıp yoğrulur ve fındık büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır.Tencereye sıvı yağ konur ve yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur.Salça da eklenip kavrulmaya devam ederiz.Küp küp doğranmış patates ve havuç eklenir,domatesler de küp küp doğranıp karıştırılır,biberler de biraz irice doğranıp eklendikten sonra baharatlar da eklenir iyice karıştırılır sonrada daha önceden hazırladığımız köfteler de eklenir ve köfteler ezilmesi diye fazla karıştırılmadan suyu eklenip pişmeye bırakılır.Patates ve havuç pişince yemek de pişmiş demektir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...