3 Mart 2012 Cumartesi

Fırında Kağıt Kebabı


Malzemeler: (2 Kişilik)
200 gr Kuzu Eti
1 Adet domates
Küçük Boy Garnitür(Patates-Havuç-Bezelye)
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Küçük Soğan (Arpacık Soğan da Kullanılabilir)
Kırmızı Biber
Karabiber
1.5 Çay Kaşığı Tuz
Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
YAPILIŞI:
Etimizi, düdüklü tencerede 20 dakika kadar 1.5 bardak su içerisinde haşlayalım.
Ardından, ısıtılmış tavaya 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ekleyerek, etlerimizi kavurmaya başlayalım.
Etlerimizi 3-4 dakika kavurduktan sonra, sırasıyla sivri biber ve soğanları ekleyerek 2-3 dakika
daha kavurmaya devam edelim . Ardından garnitürlerimizi ekleyelerek bir miktar daha soteleyelim
ve son olarak sadece 1.5 çay kaşığı kadar tuz ve 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası ekleyelim.
Artık Tavadaki Sotemizi Kağıda Alabiliriz,
Kağıdımızı tepsiye serdikten sonra, tavadaki sotemizi kağıdın tam ortasına dökelim ve üzerine 1 adet domatesi ve 2 çorba kaşığı tereyağını sotemizin muhtelif yerlerine küp küp ekleyelim. Ardından, taze
çekilmiş karabiber ve kırmızı biberlerimizi ekleyelim (Ekledikten sonra karıştırmayınız- karabiber ve pul biberin aromasının tereyağının erimesiyle birlikte tüm soteye yayılmasıni istiyoruz) ve yağlı kağıdımızı hava almayacak şekilde köşelerinden kapatalım. Yağlı kağıdın nasıl katlanıldığı görmek için burayı tıklayınız. Yağlı kağıdın üzerine sadece bıçak ucu kadar delik açalım..
Yağlı kağıda sarmış olduğumuz sotemizin, 180 derecede ısıtılmış olan fırında 15 dakika kadar fırınlıyoruz.
Afiyet olsun..

1 yorum:

  1. tariflerin hepsi birbirinden güzel...fırında kağıt kebabında domatesin en son çiğ eklenmesi usta işi bir incelik çünkü domatesin fırınlanınca erimemesi önemlidir.çok leziz tebrik ederim

    YanıtlaSil

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...