26 Kasım 2014 Çarşamba

Zeytinyaglı pırasa

Malzemeler:yarim kg pirasa 1 adet havuc   1 adet kuru sogan   3/4 cay bardagi (yarimdan biraz daha fazla)pırınc tuz yaklasik 2 su bardagi sicak su         Yapilisi:Ilk önce pirasalari temizleyip dograyalim.Havuclari da kabuklarini soyup,dilimler halinde kalin olmayacak sekilde keselim.Sogani da yemeklik dogradiktan sonra,siviyaginda hafif pembelesinceye kadar kavuralim.Havuclari da katip,5-6 dakika kisik ateste kavurmaya devam edelim.Pirasalari da katip yaklasik 10 dakika kadar kavurup,salcayi da katarak birlikte biraz kavurduktan sonra sicak suyu katalim.Pirasalar ve havuclar yumusayincaya kadar kaynatip,pırınclerı de  katıp pırınc yumusayana kadar kaynatmaya devam edelim.Tencereyi ocaktan almadan evvel tuzunu ekleyelim.Eger suyu az gelirse,sicak su ilave edilebilir.Servis zamani limonunu katabiliriz.Siz isterseniz yemek kaynarken de limon suyu koyabilirsiniz.



2 yorum:

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...