27 Aralık 2013 Cuma

Fırında Köfteli Patates

Malzemeler:

4 adet patates,

2 adet domates,

2 adet yeşil biber,

1 adet sogan,

Köfte için:

300 gr. kıyma,

1 soğan,

1 diş sarımsak,

kurutulmuş ekmek,

1 tutam maydanoz,

1 yumurta

tuz,

karabiber,

kimyon.

Sosu için:

1 yemek kaşıgı salça,

1 su bardagı su,

Tuz,

Karabiber,

Zeytinyağı.
Yapılışı:
Köftesi için karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, kıyılmış maydonoz, yumurta, kurutulmuş ekmek, tuz, karabiber ve kimyonu ilave ederek köfteyi yoğurun.Yuvarlak, yassı köfteler hazırlayın. Patatesi ince olarak halka halka kesin. Hafif yağlanmış borcama sırayla patatesleri, köfteleri, domatesi fotoğraftaki gibi dizin. Soganı ve biber dilimlerini yerleştirin. Sosu hazırlamak için, bir kasede salça, zeytinyağ, tuz, karabiber ve suyu çırpıp üzerine gezdirin. Önceden (170-180 C) ısınmış fırında 1 saat kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...