16 Ağustos 2012 Perşembe
Baklava Yufkasından Çıtır Börek
Malzemeler:
Baklava yufkası
Lor peyniri
Maydanoz
Zeytinyağı
1 yumurta sarısı
Susam çörek otu
Yapılışı:
Malzemelerde özellikle miktar belirtmedim az veya çok yapma gereksiniminize göre ayarlarsınız.Baklava yufkasını kısa kenar önümüze gelecek şekilde düz zemine seriyoruz ve fırça yardımıyla zeytinyağı sürüyoruz üzerine bir kat daha yufka koyuyoruz ve tekrar yağlıyoruz 3. kat yufkayı da üzerine serdikten sonra yağlamayıp hazırladığımız lorlu maydanozlu karışımdan koyuyoruz ve iki ucu açık bir şekilde ne sık ne gevşek yuvarlıyoruz rulo halindeki yufkayı üçe bölüp tepsiye diziyoruz hepsini tamamladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamını serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.Diğer böreklere nazaran kısa sürede pişiyor buna dikkat etmek lazım.Çıtır çıtır harika bir börek
Afiyet Olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder