Malzemeler:yarim kg pirasa 1 adet havuc 1 adet kuru sogan 3/4 cay bardagi (yarimdan biraz daha fazla)pırınc tuz yaklasik 2 su bardagi sicak su Yapilisi:Ilk önce pirasalari temizleyip dograyalim.Havuclari da kabuklarini soyup,dilimler halinde kalin olmayacak sekilde keselim.Sogani da yemeklik dogradiktan sonra,siviyaginda hafif pembelesinceye kadar kavuralim.Havuclari da katip,5-6 dakika kisik ateste kavurmaya devam edelim.Pirasalari da katip yaklasik 10 dakika kadar kavurup,salcayi da katarak birlikte biraz kavurduktan sonra sicak suyu katalim.Pirasalar ve havuclar yumusayincaya kadar kaynatip,pırınclerı de katıp pırınc yumusayana kadar kaynatmaya devam edelim.Tencereyi ocaktan almadan evvel tuzunu ekleyelim.Eger suyu az gelirse,sicak su ilave edilebilir.Servis zamani limonunu katabiliriz.Siz isterseniz yemek kaynarken de limon suyu koyabilirsiniz.
sıcak sıcak olsa da yesek :)
YanıtlaSil:) bız afıyetle yedık tavsıye ederım..
YanıtlaSil