- 5 adet tavuk bud
- 4 adet orta boy patates
- 2 adet havuç
- 2 adet domates
- 2 adet orta boy sogan
- 1 adet kırmızı biber
- 6-7 diş sarımsak
- 1 kase bezelye
- 1 kaşık dometes salçası
- Yarım kaşık biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz,karabiber
Yapılışı:
- Tavaya sıvıyağı alın ve sogan,ve biberi ince ince dograyın tavaya alın kavurmaya başlayın.
- Diger yandan patates,havuç ve domatesi küp küp dograyın ve bezelyeyi yıkayıp hazır edin.
- Pembeleşen sogana biber salçasını ilave edin karıştırın hemen beklemeden yıkadığınız tavuk budlarını ilave edin çevirerek 5 dakika pişirin ve dogradığınız garnütürleri ekleyin karıştırın, tuz ve baharatı ekleyin ardından üstünü kapatacak kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte bir miktar pişirdikten sonra fırın kabına alın 180 derece fırında tavuklar kızarana kadar fırınlayın.
- Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder