Malzemeler :
-2 su bardağı yeşil mercimek
-1/2 su bardağı köftelik ince bulgur
-salça 2-3 kaşık ( işte burası çok önemli. Çünkü Bat ‘ a tadını veren salça. Ben 1 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı domates salçası kullandım
-1 bağ Yeşil soğan
-1 bağ Maydanoz
-1 bağ dere otu
-2 domates
-1/2 su bardağı köftelik ince bulgur
-salça 2-3 kaşık ( işte burası çok önemli. Çünkü Bat ‘ a tadını veren salça. Ben 1 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı domates salçası kullandım
-1 bağ Yeşil soğan
-1 bağ Maydanoz
-1 bağ dere otu
-2 domates
-Pulbiber,tuz,karabiber ben isotu da yakıştırdım ve ekledim
Limon,nar,ekşisi
Yapılışı :
Mercimek üzerini geçecek kadar suyla iyice haşlanır. Ocaktan alıp üzerine ince bulgur konulup kapağı kapatılır. Diğer taraftan, yeşilsoğan, maydonoz,dereotu,domates doğranır. Mercimeğe karıştırılır. Salça sulandırılarak eklenir. 1 bardak su katılır. limonu ekleyin ekşisiz olmaz ve sulu bir şey oluyor katı olmayacak. Kaselere konulur.Asma Yaprağına sarıp sarıp yendiğinde tadına doyum olmaz kaşığa suyundan da alınıp yenir.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder