Malzemeler:
300 gr mantar
300 gr dana kuşbaşı
1 adet soğan
3 yeşil biber
1 orta boy patates
tuz,pulbiber,toz kırmızı biber,karabiber,kekik
Yapılışı:
Öncelikle kuşbaşı doğranmış etleri yumuşak olması için bir düdüklü tencere içerisine alıyoruz yağsız bir şekilde suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz suyunu çektikten sonra 1 su bardağı sıcak su koyup düdüklü tencerede 20 dk haşlıyoruz.Bu sırada tavada yemeklik doğranmış soğanlarımızı kavuruyoruz üzerine ince ince dilimlediğimiz mantarımızı ekliyoruz mantarlar suyunu salıp çekince biberi ve haşlanmış etleri ekliyoruz.onlar kavrulurken küp küp doğrayıp başka bir tencerede kızarttığımız patatesleri ekliyoruz.1 er çay kaşığı olmak üzere tuzu ve diğer baharatları de ekliyoruz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder