Yanardağ Pasta Tarifi
malzemeler;
- 1 adet pasta tabanı
- 1 paket sade şanti
- 4 tane halley
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı süt ( Keki ıslatmak için)
- Hindistan cevizi
üzeri için ; Çikolata sos veya meyveli sos
hazırlanışı ;
- Krem şantiyi karıştırma kabına boşaltın ve sütü ekleyip,iyice koyulaşana kadar karıştırıp çırpın.
- Halleyi parçalara bölüp şantiye ekleyin.
- Damla çikolatayı da ilave edin.
- Pasta tabanın yarısını servis tabağına alın.
- Üzerini sütle ıslatın.
- Hazırlamış olduğunuz şantili karışımı pastanın üzerine boşaltın.
- Diğer pasta tabanını da sütle ıslatıp sekiz parçaya kesin.
- Çikolata sosunu bir tabağa alın.
- Pasta dilimlerini önce çikolataya sonra Hindistan Cevizine bulayıp pastanın etrafını yerleştirin.
- Tüm dilimleri yerleştirdikten sonra,ortasına çikolata sosundan gezdirip servis yapabilirsiniz veya meyveli sos da hazırlayıp servis yapabilirsiniz tercihim çikolata sos dan yana çünkü meyveli sos sadece kendi meyve tadını verip diğer tadları bastırıyor. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder