11 Ocak 2017 Çarşamba

Tost makinesinde waffle

Hamur için malzemelerimiz şöyle;

1,5 su bardağı un

1,5 yemek kaşığı toz şeker

2 yumurta

1 su bardağı süt

1/4 su bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

1 paket Kabartma tozu ve vanilya

Süslemek için istediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz. Üstüne sürmek içinde beyaz çikolata ya da fındık kreması kullanabilirsiniz.

Ben kendime sarelleli ve muzlu yaptım üstüne de biraz damla çikolata koydum. Ama çilek ve kivi de çok yakışıyor.

Tüm bu malzemeyi bir kapta karıştırın ve hamuru biraz dinlenmeye bırakın. Yaklaşık yarım saat. Tost makinenizi ısıtın ve sıvı yağ ile tüm makineyi yağlayın. Yarım saat geçtikten sonra hazır olan hamurdan 1 kepçeden bir-iki parmak az olacak şekilde parça alın ve hiç gezdirmeden tek bir noktadan tost makinesine yavaşça dökün. Böylece hamur kendiliğinden yayılacak ve yuvarlak bir şekil alacak. İsteyenler bir kepçe alıp tüm makineye yayarak dikdörtgende yapabilir ama ben küçük yuvarlak sevdiğim için bu şekilde yaptım. Tost makinesinde 2-3 dakika beklettikten sonra üstü hafif kızarmaya başlayınca alabilirsiniz. Aldığınız hamur daha soğumadan üstüne malzemelerinizi yerleştirin. Sıcakken çok daha güzel oluyor. Afiyet olsun..

10 Ocak 2017 Salı

Yanardağ Pasta

Yanardağ  Pasta  Tarifi

malzemeler;

  • 1  adet  pasta tabanı
  • 1  paket  sade  şanti
  • 4 tane halley
  • 1 çay bardağı  damla  çikolata
  • 1  su bardağı  süt
  • 1  çay bardağı  süt ( Keki  ıslatmak  için)
  • Hindistan cevizi
üzeri  için ;  Çikolata  sos veya meyveli sos

hazırlanışı ;

  1. Krem  şantiyi karıştırma  kabına  boşaltın  ve  sütü ekleyip,iyice  koyulaşana kadar karıştırıp  çırpın.
  2. Halleyi parçalara  bölüp  şantiye  ekleyin.
  3. Damla  çikolatayı  da  ilave  edin.
  4. Pasta  tabanın yarısını  servis  tabağına  alın.
  5. Üzerini  sütle  ıslatın.
  6. Hazırlamış  olduğunuz  şantili  karışımı  pastanın  üzerine  boşaltın.
  7. Diğer  pasta  tabanını  da  sütle ıslatıp  sekiz  parçaya  kesin. 
  8. Çikolata  sosunu  bir  tabağa  alın.
  9. Pasta  dilimlerini  önce  çikolataya  sonra  Hindistan Cevizine  bulayıp  pastanın etrafını  yerleştirin.
  10. Tüm  dilimleri  yerleştirdikten  sonra,ortasına  çikolata  sosundan  gezdirip servis yapabilirsiniz veya meyveli sos da hazırlayıp servis yapabilirsiniz tercihim çikolata sos dan yana çünkü meyveli sos sadece kendi meyve tadını verip diğer tadları bastırıyor. Afiyet olsun..

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...