1 Şubat 2016 Pazartesi

Renkli patates salatası

Malzemeler:
12 tane patates
3 büyük havuç
1 tane mor lahana
limon,tuz
yarım demet yeşil soğan
yarım demet maydanoz
karabiber, pulbiber
sıvıyağ


Patatesleri haşlayın ve küp küp doğrayın. yağ, tuz ve baharatları ekleyip, karıştırın. Bu patatesleri 3’e bölün. Mor lahanayı rendeleyip, birinci patatesle karıştırın. Havuçları rendeleyip, sıvıyağda solana kadar kavurun ve ikinci patatesle karıştırın. Son olarak yeşilleri doğrayın ve üçüncü patatesle karıştırın. Bunları karıştırırken limon ve tuzunu mutlaka tekrar kontrol edin. Malzemeleri patateslere eklerken çatalla iyice eze eze karışmasını sağlayın. Kek kalıbına streç filmi serin. Önce havuçlu karışımı dökün. Sonra yeşillikli karışımı dökün ve son olarak mor karışımı dökün. İyice kalıba bastırın. Bir gece bekletirseniz daha lezzetli olacaktır. Vaktiniz yok ise en az 4-5 saat dinlendirin. Servis tabağınıza ters çevirip, servis yapın. Afiyet olsun

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...