11 Aralık 2014 Perşembe

Muhallebılı Kemalpasa Tatlısı

Malzemeler
  • 1 paket kemalpaşa tatlısı (25 adet)
  • Kemalpaşa tatlısı için şeker ve su
  • 5 su bardağı süt
  • 2 dolu yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Ayrıca üzerine serpmek için: Hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?
  • Kemalpaşa tatlılarını paketin üzerinde tarif edildiği gibi pişirin. Pişerken sık sık karıştırmayı unutmayın ki, tatlılar şerbetini eşit çeksin. Tatlıları en uygun tepsiye dizin. Ben orta boy dikdörtgen borcama dizdim.
  • Hindistan cevizi, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp karıştırın. Üzerine sütü ekleyin. Karıştırarak pişirin.
  • En son vanilyayı ekleyin.  Muhallebiyi tatlıların üzerine döküp yayın.
  • En üste hindistan cevizi serpin. Soğuyunca dilimleyerek servis edin.
  • Afiyet şifa olsun.
NOT: Tatlı soğuk, muhallebi sıcak olacak!

5 Aralık 2014 Cuma

Irmıklı Lokum

Malzemeler:
3 su bardagı sut
7 yemek kasıgı ırmık
7 yemek kasıgı toz seker
1 paket toz krem santı

Yapılısı:
Bugune kadar yaptıgım en basıt tarıf mutlaka cay saatlerıne denemenızı tavsıye ederım.Krem santı harıc dıger malzemelerı  karıstırıp pısırıyoruz goz goz olunca  altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz.Ilınan karısıma  krem santıyı ekleyıp yoguruyoruz.Top halıne getırıp hındıstan cevızıne buluyoruz. Uzerıne de bonıbın,fındık,fıstık evde ne varsa koyuyoruz. Afıyet olsun..

3 Aralık 2014 Çarşamba

Ev yapımı puding

Malzemeler:
4 su bardağı süt
2,5 çay bardağı seker
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı kakao
3 tatlı kaşığı misir nisastasi
1 yemek kaşığı tereyagi
Yapılışı:
Tereyağı hariç tüm malzemeleri tencerede çırpıp ocağa alın.
Karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pisirin.
Ocaktan alınca tereyağını ekleyip hızlı hızlı karistirip yedirin.
Sıcakken cuplara alın. Soğuduktan sonra süslemesini yapin. Afiyet olsun..

Soganlı Et Kavurma


Malzemeler
  • 1 kg. orta yağlı kuşbaşı et
  • 3 adet iri soğan
  • Tuz, kekik, karabiber, yenibahar
Nasıl yapılır?
  • Eti kızgın tavaya koyup ara sıra karıştırın
  • Suyunu vermeye başladıktan sonra ağzını kapatın. (dana etiyse çabuk pişmesi için düdüklüde pişirin)
  • Et pişmeye yakın, tuzunu yemeklik doğranmış soğanları ete ilave edin. Kapağını kapatın.
  • Çok kısık ateşte bir saat kadar pişirin. Soğanların bu süre sonunda erimeye yakın olması lazım.
  • Ocaktan almadan baharatlarını ekleyin. Bol yeşil salatayla veya pilav eşliğinde servis edin.

Belki Bunlarda Dikkatini Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...